top of page
Search

Aura Brass Band ja Töölö Brass on tour 6.4.-7.4.24 "Meren kutsu" Turku-Helsinki

Updated: Apr 13

Helsinkiläinen Töölö Brass ja Turun NMKY:n Aura Brass Band pitävät yllä ja kehittävät suomalaista brass band-kulttuuria.


Nyt orkesterit yhdistivät voimansa ja taitonsa yhteisiin konsertteihin Turussa Mikaelinkirkossa la 6.4.24 klo 18 ja Helsingissä Temppeliaukion kirkossa su 7.4.24 klo 18.


Kapellimestareina Matti Laiho ja Elias Seppälä

Solisteina Obin Meurin, kornetti ja Anniina Oksman, eufonium


"Meren kutsu" - konsertin ohjelmisto tarjoaa merkittävät ja mielenkiintoiset brass band-teokset - viihdyttävyys ja vaativuus samassa paketissa:


Edward Gregson: Variations on ”Laudate Dominum”


Vassily Brandt: Konzertstück nro 1, op. 11 - solisti Obin Meurin, kornetti

sov. John Glenesk Mortimer


Gustav Holst: First Suite in E-flat, op. 28 nro 1

sov. Sydney Herbert

1. Chaconne - Allegro moderato

2. Intermezzo – Vivace

3. March - Tempo di marcia


Väliaika


Leonard Bernstein: Candide Suite

sov. Luc Vertommen

1. The best of all possible worlds

2. Westphalia Chorale and Battle Scene3. Auto-da-fé

4. Glitter and be Gay

5. Make our garden grow


John Golland: Peace - solisti Anniina Oksman, eufonium


Eric Ball: Call of the Sea


Goff Richards: Barnard CastleObin Meurin syntyi muusikkoperheeseen Pohjois-Ranskassa. Hän aloitti kornetin soittamisen jo noin kolmevuotiaana. Obin opiskeli ensin Douaissa ja sitten Pariisin konservatoriossa, jossa hän suoritti maisterin tutkinnon. Obin on voittanut solistina mm. Rotary-klubin kilpailun, Petites mains symphoniques -kilpailun ja Alençonin kansainvälisen kilpailun. Kesällä 2019 Obin valittiin Ranskan nuorten kansallisorkesteriin. Samana vuonna Obin voitti paikan Pariisin sotilasorkesterissa, ‘Garde républicaine’. Hän on soittanut aiemmin kornettia Hauts-de-France Brass Bandissa ja voitti tämän orkesterin kanssa viisi Ranskan mestaruutta. Obin on ollut Helsingin kaupunginorkesterin trumpetisti vuodesta 2022 lähtien.Anniina Oksman on kotkalaislähtöinen eufoniumin soittaja. Hän opiskeli musiikkialan perustutkinnon vuonna 2016 Lahden konservatoriossa opettajanaan Juha Salmela. Opintojen jälkeen Oksman kävi naisten vapaaehtoisen asepalveluksen Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa vuonna 2017. Innostus musiikkia kohtaan vei Oksmanin Tampereen ammattikorkeakouluun, josta hän valmistui musiikkipedagogiksi keväällä 2023 opettajinaan Tanja Karjalainen ja Nicolas Indermühle. Tällä hetkellä Oksman opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Jukka Myllyksen johdolla.Matti Laiho valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2014 sävellys pääaineenaan. Hän on säveltänyt pääasiassa puhallinmusiikkia, jota on kantaesitetty Yhdysvalloissa saakka. Hänen laajamuotoisin sävellyksensä on kaksinäytöksinen komediallinen Putkiremonttiooppera vuodelta 2011. Sävellysopintojensa ohella hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa myös puhallinorkesterinjohtoa opettajanaan Peter Ettrup Larsen. Tällä hetkellä Laiho opiskelee puhallinorkesterin johtoa Tampereen Ammattikorkeakoulussa, jossa häntä ovat opettaneet mm. Markus Yli-Jokipii ja Jukka Iisakkala. Syksyllä 2022 Laiho suoritti tuuban A-kurssitutkinnon ja syksyllä 2023 puhallinorkesterinjohdon B-kurssitutkinnon, molemmat täysin pistein. Laiho työskentelee Laivaston soittokunnassa apulaiskapellimestarina.

 Elias Seppälä aloitti Töölö Brassin kapellimestarina kesällä 2022. Hän sai kapellimestarin peruskoulutuksen vuonna 1980 alkaneella sotilaskapellimestarikurssilla Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Atso Almila ja Pertti Pekkanen. Seppälä on toiminut sotilaskapellimestarina sekä Oulussa että Helsingissä ja viimeiset seitsemän vuotta Puolustusvoimien ylikapellimestarina. Jäätyään eläkkeelle vuonna 2015 hänet kutsuttiin rakentamaan vapaaehtoisten soittokuntien verkostoa Maanpuolustuskoulutuksen yhteyteen. Uusi tuttavuus, Töölö Brassin johtaminen, on tuonut Seppälälle uuden ulottuvuuden niin kapellimestarin kuin sovittajan taiteelliseen ilmaisuun.Yhteistyökumppaneinamme

Turun Mikaelinseurakunta, Töölön seurakunta ja Helsingin kaupunki
714 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page