top of page
Search

Kertokaa se hänelle: Syvällistä säihkettä Miehikkälässä 17.8.24

Updated: Jun 3

Miehikkälän kirkkomusiikkiviikon konsertti

Miehikkälän kirkko lauantaina 17.8.2024 klo 16.00

Liput 15€

 

TÖÖLÖ BRASS

 

Kapellimestari: Elias Seppälä

Solistit:

Maria Morfin Venäläinen, sello

Mika Nisula, tenori
Miehikkälän elin­voi­mai­nen kirk­ko­kuo­ro on jär­jes­tä­nyt kirk­ko­mu­siik­ki­viik­koa jo 26 vuo­den ajan. Tänä kesänä Miehikkälän upeassa ja tunnelmallisessa kirkossa tunnelmoivat Töölö Brassin kultaiset vasket Elias Seppälän johdolla.


Iloksemme olemme saaneet mukaan kauniisti ja komeasti soivat solistimme:

Sellisti Maria Morfin Venäläinen vie meidät Bruchin Kol Nidrain syvällisiin mietteisiin ja antaa Mårtensonin Myrskyluodon Maijaan aivan uuden sävyn.

Tenori Mika Nisula taas loistaa sekä Sibeliuksen vaikuttavissa lauluissa että oopperan ja viihdemusiikin helmien parissa.
Ohjelma:

 

Jean Sibelius           Preludio, op. 25/1 *)

Jean Sibelius           Valse Triste, op. 44 *)

Jean Sibelius           Ristilukki, op. 27/4 *)

Jean Sibelius           Flickan kom ifrån sin älsklings möte, op. 37/5 *)

Lasse Mårtenson    Myrskyluodon Maija  (ss)                        

sov. Hannu Raijas

Jean Sibelius           Jääkärien marssi, op. 91 a

sov. Ray Farr


Väliaika


Max Bruch               Kol Nidrei  (ss)

sov. Bram Gay

Giacomo Puccini    Nessun Dorma, oopp. Turandot *)

Rodolfo Falvo         Kertokaa se hänelle *)

Brendam Graham  You Raise Me Up *)

Edward Gregson    Variations on ”Laudate Dominum”

Taneli Kuusisto      Suomalainen rukous *)


*) sov. Elias Seppälä

(ss) sello-solistiMaria Morfin Venäläinen syntyi Meksikossa vuonna 2003, jossa Marian äiti Niina toimi mm. musiikin opettajana. Maria päätti lapsena, että hänen soittimensa on sello tai ei mitään. Suomeen muutettuaan hän aloitti 7-vuotiaana sello-opinnot Kotkan seudun musiikkiopistossa Baiba Kuuselan (nyk. Andersson) johdolla. Vuonna 2016 hänet hyväksyttiin Sibelius-Akatemian sellon nuorisokoulutukseen, opettajina Hannu Kiiski ja Marko Ylönen. Maria oli Selloakatemian oppilas vuosina 2020-2022. Mestarikursseilla Mariaa ovat opettaneet sellon taitajat Arto Noraksesta Andreas Brantelidiin. Viime syksynä hän aloitti Sibelius-Akatemiassa musiikin kandidaatin opinnot Marko Ylösen johdolla.

Maria on jo voittanut Salon ja Porvoon sellokilpailut ja soittanut mm. Kymi Sinfoniettan ja Sibelius-Akatemian kamariorkesterin solistina. Kesällä 2022 hän oli Kaakon kamarimusiikin, Nauvon kamarimusiikkipäivien, Hauhon musiikkijuhlien, Kesä VirratSoi-festivaalin ja Lemin musiikkijuhlien vuoden nuori taiteilija. Lukuisten omien resitaalien joukosta voi mainita myös esiintymiset Kauniaisten musiikkijuhlilla ja Porvoo-Borgå -festivaalilla.

Maria soittaa OP:n Taidesäätiön omistamaa Nicolas Lupot -selloa vuodelta 1795.


Mika Nisula on monissa kotimaisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa menestynyt tenori. Hän voitti mm. Savonlinnassa Timo Mustakallio laulukilpailun vuonna 2006 ja saavutti toisen palkinnon Lappeenrannan laulukilpailussa 2010. Nisula on esiintynyt omin konsertein sekä orkesterisolistina eri puolilla Suomea. Hän on esiintynyt keskeisissä tenorirooleissa niin Kansallisoopperassa kuin Tampereen ja Vaasan oopperaproduktioissa.

Kansainvälistä uraa Nisula on luonut esiintymällä Puolassa ja Ranskassa sekä

debytoinut New Yorkissa laulaen Canion roolin I Pagliaccista sekä Turiddun roolin oopperassa Cavalleria Rusticana. Hän on julkaissut Jouni Someron kanssa neljä cd-levyä.

78 views0 comments

Comments


bottom of page