top of page
Search

Töölö Brassin 40-vuotiskonsertti - oodi alttotorvelle

Helsingin Työväenopiston konserttisaliin oli saapunut kiitettävä määrä yleisöä, kun 40-vuotista taivaltaan juhliva Töölö Brass sai vieraakseen brittiläisen huippuluokan alttotorvitaiteilijan. Lokakuisen juhlakonsertin vetonaulana oli Walesista kotoisin oleva Owen Farr, joka kuuluu maailman alttotorvensoittajien absoluuttisiin huippuihin.


Töölö Brass on aiemmin tutustunut Oweniin v. 2010 brass bandien Euroopan mestaruuskilpailuissa Itävallan Linzissä. Euroopan mestaruus meni sinä vuonna walesilaiselle Cory Bandille, jossa Owen soitti sooloalttoa. Kirjoittaja muistaa erityisesti hänen tulkintansa Joseph Haydnin sellokonsertin finaalista alttotorvelle sovitettuna. (Töölö Brassin sijoitus kilpailussa on sen sijaan poistunut kirjoittajan muistista). Owen on tullut tutuksi muutamalle Töölö Brassin jäsenelle myös innostavana Brass Band Summer Schoolin opettajana.


Owen jatkoi Töölö Brassin perinteitä kutsua maailmanluokan brass band -taiteilijoita vieraakseen. Viimeksi kuluneiden vuosien aikana kapellimestari Ray Farr ja vaskikvartetti A4 ovat esitelleet meille taitojaan ja hyödyllisiä oppejaan.


Töölö Brassin 40-vuotisjuhlakonsertissa Owen esitti virtuoosisia kappaleita, kuten Napoli, joka on John Philip Sousan bändissä kornettia soittaneen Hermann Bellstedtin variaatioita napolilaisesta laulusta ja Dance of the Goblins (Maahisten tanssi), joka on Antonio Bazzinin alunperin viululle säveltämä teos, jonka Owen on sovittanut alttotorvelle. Lisäksi kuultiin Paul Lovatt-Cooperin Owenille säveltämä An Untold story, J.B. Arbanin Venetsian karnevaalivariaatiot sekä ylimääräisenä numerona Michael Jacksonin tutuksi tekemä hieno One Day In Your Life Alan Fernien sovituksena.


Töölö Brassin ilman solistia esitetyt kappaleet olivat John Irelandin Comedy Overture, Philip Harperin sovitus Anders Edenrothin ja Matti Kallion Nordic Polskasta, Timo Forsströmin Töölö Brassille säveltämä Brasspect 1 ja Life in the Capital City Logan Mooren sovituksena, Eric Coatesin marssi Dam Busters sekä Jukka Linkolan Boogie Woogie Waltz Juuso Wallinin sovituksena.


Owenin vierailu ja konsertti oli onnistunut kokonaisuus ja oodi alttotorvelle. Myös Owenille vierailu oli varsin antoisa, sillä Britannian koronatilanteen vuoksi hänen edellisestä esiintymisestään yleisölle oli ehtinyt kulua jo puoli vuotta.
132 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page